Followers

S to the P to the M :D

Greeting Text
Assalamualaikum , Hi Hello Mello readers . Uuuu , long time no see :D
Okay , busy lah semenjak dua menjak SPM nie . Cehh , macam lah busy sangat . Hm , takdelah sebenarnya takde idea nak tulis ape plus M A L A S ! Thats fact ! Hm , okay setakat nie baru habis 4subjects ; BM , BI , SJ and MATH . So far , Alhamdulillah except paper sejarah . Sedih yang teramat sangat sebab terbalik fakta . Hm , kalau lah masa boleh diputar balikkkkkk ^^ Takpelahh , semua benda yang jadi ada hikmahnya kannn . And aku rasa , benda ni akan buat aku jadi extra careful for the coming papers . Pend.Islam , AddMath , Physics , Chemistry and the last one Biology ; please be nice ya :D SPM is once in a lifetime , and aku sangat sangat berharap untuk dapat result yang boleh buat semua orang senyumm ^^ plus aku the only daughter dalam family . Kalau bukan aku siapa lagi kann ==''

Ya Allah , permudahkan segala urusan kami ,terangilah hati kami , berkatilah ilmu-ilmu kami selama ini , berilah kami ketenangan semasa jawab soalan , berilah kejayaan seperti yang kami harapkan , lembutkanlahh hati pemeriksa - pemeriksa skrip jawapan kami nanti . 

Ameen , Ya Rabbal A'laminnnn :)

Happy Eid Ul-Adha :)

Assalamualikum , Hi Hello Mello readers ! Okay okay sempena today , aidiladha celebration , I have something to share with all of you . Happy readings :)

Hari Raya Aidiladha (bahasa Arab: ??? ?????? 'Eid Ul-Adha) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.
Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.
Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.
okay okay , maka di sini jelas lah bahawa hari raya korban bukannye setakat dapat daging free ye kawan kawan ~~
''== Salam AidilAdha 1433H ==''

A Lot Of Thank You ^^

Assalamualaikum readers . Bersyukur , ya sangat bersyukur ! kenapa ? entahlah . mungkin sebap saya masih ada keluarga yang bahagia meskipun pernah broken suatu ketika dulu . mungkin dulu saya rasa saya orang paling malang kat dunia nie , tapi sekarang TIDAK LAGI . Betul lah janji ALLAH , setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya , dan baru sekarang saya dapat rasa semua tu . penghujung kesabaran tu sememangnya manis kan ^^ terima kasih ALLAH , terima kasih ya rahman , ya rahim atas peluang yang diberi ni . saya gembira dengan hidup saya sekarang . Its all totally complete ! Saya gembira sebab tak semua orang ada apa yang saya ada kann kann ?

to my dearest ma , babah and ibu :)
orang janji orang akan tunaikan harapan korang bertiga . mintak maaf sebab selama nie orang leka , orang lupa pasal harapan kaorang . doakan yang terbaik untuk SPM orang . orang janji orang cuba dapatkan 9A untuk bayar balik semua yang pengorbanan korang :)

Terima Kasih untuk semua ^^

NotaTapakKaki : Dear ALLAH , i want take a minute , not to ask anything from you . But simply to say thank you for all I have ==''



SPM Fever **

Greeting Text
Assalamualaikum , selamat sejahtera , salam 1 Malaysia . Ahha , macam PM takk ?
okay okay . Hm , setelah ditambah ditolak didarab dan dibahagi .. rupe rupenye SPM tinggal 50 hari lagi . Ye sayang sayang .. 50 hari lagiii . Kenape ? baru sedar ke ? kalau macam tu , same lah kite ye . Hhii :") Ohh ye , 50 hari tu belum tolak cuti , tolak tidur , makan , online , facebooking , blogging dan yang sewaktu dengannya . BELUM TOLAK lagii ! Thats mean saya cuma ada around 5days untuk catch up satu subjek . Ohh , malang memang berbau .. benda yang sepatutnye dihabiskan dlm tempoh 2tahun , terpaksa dihabiskan 5 hari . Okay , serve you right ! 

Sangat menyesal sebab terlalu honeymoon mase form 4 dulu . Alahaii , kalau lah masa dapat turn back balikk :| 

exam week **

studyy studyyy *chemistryy !

haaa ~~ paper biologyyy . Uuu ^^ 
credit to Najla Hamdan :)

trial 2012 :)


NotaKecik : Practice make perfect , but nobody perfect . So , why practice ?






trial oh trial :|



Assalamualaikum semua . Happy Sunday everyone .  Today is already 2nd September 2012 . Thats mean the Spm trial examination is TOMORROW (!) ulang suaraaa TOMORROW ye kawan kawan !
Sangat takut , nervous , gementar dan seribu satu rasa lagi lah . Terfikirkan orang orang sekeliling yang sangat sangat sangat berharap , dengan preparation yang sangat lasstt minute dan tak seberapa nie .. SUMPAH sangat tak confident . Hopefully ,there is a miracle tomorrow . Ameen :)
Hey , baru trial kenape dah rase macamnie . SPM please be nice ya !

Here , saya nak mintak maaf kalau ada buat salah pada anda anda semua . Halal kan lah segala yang termakan , terminum , terbagi dan terambik dan yang sewaktu dengannya . Doakan kejayaan saya dan kawan kawan saya yang lain berjuang dalam examination hall esuk . Semoga doa kalian kalian kalian mengiringi kami esok :)

Mama babah , doakan kejayaan orang ye esok . Janji tak main main dah +_+ Orang tak mintak banyak punsss . DSLR sudahh laaa ><

Thanks all for your du'a . I'll try my best . Insha-ALLAh .

Eh , sekejap . Maybe ini last entry . Lepasss nie tak boleh update dahhh *kott !

NotaKaki : rehatkan kaki cukup cukup . esok nak naik tangga tingkat 4 . GoodLuck Semekar :)