Followers

Alkisah 5 Al Farabi ;)

Assalamualaikum , Tak jawab dosa kalau jawab sayangg :)

Alkisahh 5 Al-Farabi di suatu majlis reunion setelahh 10 tahun melangkah keluar dari SMK Kuala Repas ,

Mase aku sampai tu , orang per tama yang aku Nampak ialahh Najla . Mase tu dia dah jadi ahli kimia . Aiiihh , tercapai jugakk cite-II die sejak dari dalam perut tu ! Lepas tu , aku Nampak Jannah . Rupa-rupanya mase tu die da jadi DR Gigi . Dahh bukak banyak cawangann dah pun klinik gigi die . Eshh , Bangge jadik kawan die . Then , aku Nampak pulak si Mariam nie .. Haa , mase tu die dahh  bukak U sendiri dahh macam yang die dok angan-2 dulu . Ala , Universiti Mariam , sape tak kenal ! Tak lame lepass tuhh , Amira pulak tegoo akuu .. Atoto , kaya dahh kawan aku sorangg nie . Gelang emas sampai sikuu . Yelahh bussinesswoman lahh katakan !

Orangg kuat 5 AF sampai dahh , k.pengawass duluu leww Shahrizan , Aihh , Sekarang nie dahh jadi Dr pakar tulangg dahh walaupun slalu tido mase Cikgu Mai dulu .^^ Lepas tu Nampak Haziq pulak . Amboii , segakk Sekarang . Almaklumla da naik pangkat jadik ketua polis Negara (!) Pastu , Nampak pulak Caie dengan Naji . Sekarang dah jadik pensyarahh dah due-II tuu . Ohh ye ! Caie datang dengann suami tau mase tu ! Hhihi !!

Mase aku tgah syok-2 makann , Najihah pulak datangg . Ala , takkan kaorang tak kenall , yang selalu cakap-2 mase motivasi pagi tuu , dialahh . Yalhh , diakan penceramah bebas sekarang .
Jieha datang dengan Ipah upenye . Ipahh yang kecil molekk tu skang dah bukak syarikat kereta sendiri tau ! Antara jutawan kat Malaysia nie !! Hmm , Myda pulak mase to dah bukak butik jenama sendiri . Standard Zara gituuu ^^  Haaa ~~ Fatin pulak dah jd ahli arkeologi . Dahh siap bukak muzium dekat Eropah tau !

Hmm , malam tuhh macam biasela .. Takkan makan2 je .. Haa , kawan kitorangg Haniss siap nyanyi lagikk . Yelahh , diakan sekarang dah jadi penyanyi antarabangsa . Siap ade album dengan Avenged lagi** berbeza pulok dengann Syafiqq nie . Skangg die dahh jadi Imam Muda dahh . WhootWhoott ! Taklame lepas tuu , Ayu pulak wat psembahan . Skang kan die da jadi junior Yuna . . Ayu dtg dgn Ama mase tuu .. Ama skg jd pakar bedahh dahh . Tahukan kes kembar 8 yg bcantum tu ? Dia la yg pisahhkan ..

Tetamu kehormat malam tu , sape lagi Navinn laa . Dia skg nie dah jadi Presiden MIC . Taksangke kann ? Zahir pulak dah jadi juruterbang diraja masse tuu . Hebatt kawan kawan aku ^^ Haa ~ Shikin pulak mase tu da jadi doktorr kat hospital dia sendiri . Cikgu-II kitorang pegi situ sume Free tau ! Hmm , Intan pulak mase tu dahh jadikk atlet kebanggaan Msia dah . Satu dunia kenal name dia tahu ! Bangge kami penahh sekelas dengan die . Tettttt !

Sarah pulak ye . Dia macam biase sibukk ambil gambarr . Mase tu , dia dah ada syarikat fotografi sendiri dekat America . Shahira pulak ah jadi ahli astronomi . Dia laa yang jumpe banyak bintang bintang baru tu tau ! Ainon mase tuu dahh mmperluaskan perniagaan kerepek mak die ke peringkat antarabangsa . Satu dunia tahuu pasal kerepek die !
Orangg yang paling lambat datang hari tuu ada lah MatNor . Yelahh , dia kann bussinessman .. Sibokk je memanjang kann .. Eh , dia sempat edar kad kahwin lagi kat kitorang tahu ! Haaaa yee ! Lupa nakk begitu , harituuuu kami semua dapat coklatttt freee banyak .. Yelahh , mase tu Hakim kann dahh adea kilangg coklat dia sendiri . Kilang Cadbury ., Ferrero Rosher semua dah taklaku sebab ade coklat dea ^^

The Lastt One ,’
Aku dalam cerita diatas  telah Berjaya membka bbrp buah hotel and resort diseluruhhh dunia . Malahann , lokasi majlis diatas merupakann salah satu hotelnya yang bertaraf 10 bintang ! ^^ acecehh !!

* cikgu-II doakan imaginasi ini menjadi Kenyatta ye . Jumpa 10tahun lagi !

Coretan Imaginasi ;
Norshahida bt Ahmad Nazari

4 comments:

  1. hebatnya imaginasi sis..sy berlayar sekali menghayatinya...nice story
    follower ke 254

    ReplyDelete
  2. wohoo...terbaik tp sye masih memikirkan kelogikan mase hadapan sye...smoge kisah imaginasi anda mnjd knyataan..<3

    ReplyDelete